Maarten Van Autenboer

Maarten Van Autenboer is licentiaat/master in de klinische psychologie (erkenningsnummer Psychologencommissie: 821111831) en gedragstherapeut (Universiteit Gent). Hij volgde eveneens een basisopleiding EMDR (Eye Movement Desensitization Reprocessing) bij Integrativa.

Maarten werkt in de groepspraktijk sinds november 2012. Daarnaast is hij voltijds werkzaam als klinisch psycholoog op de gesloten en open afdelingen binnen het traject psychose van het psychiatrisch ziekenhuis Stuivenberg in Antwerpen. Hier werkt hij voornamelijk met pati├źnten met psychose, bipolaire stoornissen en angstproblemen. Maarten heeft daarnaast uitgebreide ervaring in psychodiagnostisch onderzoek en het werken met ACT (Acceptance and Commitment Therapy).

Binnen psychologenpraktijk Antwerpen biedt hij psychotherapeutische behandeling aan, vanuit een cognitief gedragstherapeutisch denkkader, voor volwassenen met:

  • Traumatische ervaringen
  • Angstklachten: waaronder sociale angst, paniek (met of zonder agorafobie), ziektevrees of specifieke fobie├źn.
  • Dwangklachten.
  • Depressieve symptomen.
  • Psychose en bipolaire stoornissen (steeds in samenwerking met een psychiater)

Maarten heeft in de praktijk consultatie op woensdagavond van 17u tot 22u. Ook verdere ambulante opvolging na een psychiatrische opname behoort tot de mogelijkheden.

Tel: 0477 44 87 07